ACORDUL SDG

Scopul Acordului SDG este pe doua paliere: În primul rând, ne dorim să inspirăm, sărbătorim și să promovăm rolul critic pe care educația îl are în realizarea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabile (SDG), precum și valoarea pe care o conferă guvernelor, afacerilor și societăților.

CINE AR TREBUI SĂ SEMNEZE ACORDUL SDG?

Acordul poate fi semnat de unul dintre urmatorii reprezentanti:

  • Liderii instituțiilor semnează pentru a-și asuma un angajament corporativ - aceasta trebuie să fie cea mai înaltă autoritate, cum ar fi rectorul, decanul, președintele etc.
  • Liderii organizațiilor conexe de susținere a universităților și a colegiilor semnează să-și asume un angajament corporativ în sprijinul sectorului.
  • Liderii asociațiilor de studenți, respectiv sindicatele studenților sau breaslele studenților – acesta trebuie să fie președintele organizatiei studentesti pe care o reprezinta.
  • Studenții, cercetătorii, cadrele didactice și personalul operațional individual se pot înscrie pentru a-și asuma un angajament personal și professional, precum de a-și exercita rolul în avansarea performanței sectorului 

CUPRINSUL ACORDULUI SDG SI PRINCIPPILE DE APLICABILITATE

Recunoastem ca ne aflam în diferite etape în călătoria noastră către un viitor sustenabil, cu priorități strategice diferite, dependente de ambițiile noastre strategice, domeniile de expertiză și cultura organizațională trebuie sa fie prioritare. De aceea, acest Acord face apel la noi, universitățile și colegiile (liceele) la nivel global să încorporăm Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (SDGs) în activitățile noastre de educație, cercetare, leadership, operațiuni, administrare și implicare sociala.

Prin semnarea acestui Acord, noi semnatarii recunoastem:  

  • Natura indivizibilă și interconectată a setului universal de obiective - oameni, prosperitate, planetă, parteneriat, pace.
  • Că, în calitate de educatori, avem responsabilitatea de a juca un rol central și transformator în atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabila (SDG) până în 2030.

Prin urmare, afirmăm că în calitate de lideri sau practicieni individuali, medici universitari, studenți sau cercetători, vom:

  • Alinia eforturile noastre pentru implementarea Obiectivele de Dezvoltare Sustenabila (SDG), prin educația, cercetarea, conducerea, activitățile operaționale și de implicare; 
  • Contribui la obiectivul de a implica membri din toate grupurile cheie interesate în acest demers, inclusiv studenți, doctoranzi, personal profesionist, comunități locale și alte părți interesate externe; 
  • Colaborara în orașe, regiuni, țări și continente cu alte instituții semnatare, ca parte a unui răspuns internațional colectiv; 
  • Folosi propriilor noastre modalități unice, de a raspandi cunostintele in comunitățile locale, precum si globale, in ceea ce priveste progresul nostru către Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG); 
  • Raporta anual despre „cum contribuie instituția mea la Obiective (SDGs) și cum putem dezvolta acest Acord in continuare”.  

Downloads